Ad Code

Ο σημαντικός ρόλος ενός Scouter και οι σημαντικές αρμοδιότητες του

  



Οι αρμοδιότητες και διαφορές στον ρόλο ενός σκάουτερ στην πρώτη ομάδα σε σχέση με τις ακαδημίες περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των παικτών σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητές τους.


Αξιολογούμε ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας με βάση τις απαιτήσεις και το σύστημα παιχνιδιού της ομάδας. Η ορολογία και η σωστή διατύπωση είναι σημαντικές για επαγγελματίες σκάουτερ της πρώτης ομάδας, ενώ η διαδικασία σύγκρισης παικτών βοηθά στη λήψη αποφάσεων για ενίσχυση της ομάδας.


Η δημιουργία ενός αναφορικού (report) μετά από αγώνα απαιτεί συνοπτική ανάλυση του παιχνιδιού, στατιστικά στοιχεία και παρουσίαση των βασικών σημείων. Το report είναι σημαντικό για τον προπονητή και τον αναλυτή καθώς προσφέρει ενημέρωση και αξιολόγηση της απόδοσης της ομάδας.


Στον τομέα της ανάλυσης των τερματοφυλάκων, εξετάζονται οι διαφορετικές ικανότητες και δεξιότητες σε διαφορετικές φάσεις της ηλικίας τους. Αντίστοιχα, για τους κεντρικούς μπακ και τους μπακ, εξετάζονται οι ειδικές απαιτήσεις και δεξιότητες ανάλογα με τη θέση στην οποία παίζουν.


Σε ό,τι αφορά τους αμυντικούς - μέσους, επικεντρώνεται στην ανάλυση των ικανοτήτων τους σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους και τη διαφοροποίηση των τύπων ανάλογα με το ρόλο που διαδραματίζουν στο γήπεδο.


1. **Αρμοδιότητες σκάουτερ στην πρώτη ομάδα vs Ακαδημίες:** Ο σκάουτερ στην πρώτη ομάδα επικεντρώνεται στην εύρεση παικτών που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως στο παιχνίδι, ενώ στις ακαδημίες αναζητά ταλέντα με μελλοντικό δυναμικό. Η αξιολόγηση παικτών στην πρώτη ομάδα συνήθως είναι πιο απαιτητική και επαγγελματική.


2. **Αξιολόγηση παικτών πρώτης ομάδας:** Η αξιολόγηση παικτών πρώτης ομάδας απαιτεί αναλυτική κριτική, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις τους σε διάφορες πτυχές του παιχνιδιού. Η δομή και το περιεχόμενο ενός αναφορικού είναι κρίσιμα.


3. **Ανάλυση τερματοφύλακα, κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου:** Η ανάλυση αυτών των θέσεων πρέπει να λάβει υπόψη τις ειδικές απαιτήσεις και δεξιότητες τους σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Η ικανότητα παρατήρησης και ανάλυσης είναι βασική για τη δημιουργία περίπλοκων αναφορών.


Τσιμτσίρης Κωνσταντίνος 

Match analyst level 1 I UEFA D 

Υπεύθυνος Ακαδημίας ποδοσφαιρου Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια